Skip to content
  •   Gratis verzending vanaf € 40,-
  •   Binnen 2 dagen verzonden
  •   Verzekerde verzending met DHL

Tijdens deze warme zomerdagen is niks beter dan een echte Vietnamese ijskoffie (ca phe sua da). Sterk, zoet en verfrissend! Lees hieronder hoe je dit hemelse drankje maakt.

Ingrediënten:
1. 25 grof gemalen Vietnamese robusta bonen
2. 150ml heet water (net onder het kookpunt)
3. 2 eetlepels gecondenseerde melk
4. Ijsblokjes

Benodigdheden:
1. Vietnamese phin-filter
2. Glas

Het stappenplan

Doe de gecondenseerde melk erin gevolgd door de ijsblokjes. Plaats daarna de phin filter op het glas.

Schep de gemalen koffie in de phin en schud zachtjes zodat de koffie gelijk verdeeld is. Plaats dan het filtertje bovenop de koffie en druk het licht aan.

Giet een klein beetje heet water in de phin om de koffie te laten bloeien (koffie moet bedekt zijn met het water). Wacht vervolgens 30 seconden.

Giet daarna de rest van het water erbij totdat het filtertje onder water staat.

Laat de koffie vervolgens rustig druppelen. Dit duurt ongeveer 4 – 5 minuten.

Als de koffie is doorgelopen, roer je de gecondenseerde melk goed door de koffie tot het volledig gemengd is.

Genieten maar!

Back To Top