Skip to content
  •   Gratis verzending vanaf € 40,-
  •   Binnen 2 dagen verzonden
  •   Verzekerde verzending met DHL

Van de Vietnamese Hooglanden tot in jouw kopje

Bij Wereldse Koffie geloven we dat goede koffie begint bij de bron en vinden we het ook belangrijk dat onze klanten weten wat de herkomst van onze koffie is. Daarom werken we samen met Gaia Farm, gelegen in de hooglanden van Cau Dat, vlakbij de bekende stad Da Lat.

Locatie & klimaat

Gaia Farm ligt op een hoogte van 1.500 tot 1.650 meter, waar frisse berglucht en vruchtbare rode vulkanische grond zorgen voor perfecte groeiomstandigheden.

De koffie wordt hier verbouwd met respect voor de natuur, door middel van duurzame mengteelt. Dat betekent dat de koffiestruiken groeien tussen andere planten, wat zorgt voor meer biodiversiteit en een gezond ecosysteem.

Met de hand geplukt & met zorg verwerkt

De koffiebessen worden op het juiste moment met de hand geoogst en direct op de boerderij verwerkt. Elke oogst krijgt een specifieke behandeling die past bij het karakter van de boon, namelijk: natural, honey, washed en zon-gedroogd. Bij Wereldse Koffie is de Arabica Catimor beschikbaar die op de honey methode is verwerkt. Meer weten wat de honey-methode inhoudt? Lees het hier in onze blog.

Met passie gebrand

Bij Wereldse Koffie kopen we de bonen groen in. Dit doen we zodat de bonen vers blijven. Als we ze zouden branden in Vietnam zijn ze van mindere kwaliteit tegen de tijd dat ze hier aankomen. We branden onze koffie bij Pacamara Coffee Roasters. Zij specialiseren zich in het branden van specialty koffiebonen en zo kunnen we jou laten genieten van koffie bomvol karakter. Mocht je nog meer vragen hebben over de herkomst van onze koffie, neem dan gerust contact met ons op via info@wereldsekoffie.nl!

Back To Top